6 Okt: Demonstratie Den Haag, Grondgebonden Melkveehouders

grondig

Oproep Milieudefensie en boerenorganistie Netwerk GRONDig:

Om het te veel aan fosfaat, dat schadelijk is voor natuur en milieu, in Nederland terug te dringen heeft Van Dam een wet opgesteld om de melkveehouderij te laten krimpen. Krimp vinden wij een goede zaak, maar dan wel alleen voor de intensieve bedrijven. Als het aan Van Dam ligt zijn straks ook biologische melkveehouders en grondgebonden boerenbedrijven de dupe. Zij draaien straks op voor een probleem dat zij niet eens hebben veroorzaakt. Dat is onrechtvaardig en milieu-onvriendelijk.

Op donderdag 6 oktober wordt de wet besproken door Kamerleden. Boeren, burgers & milieu-organisaties trekken die dag samen op om hun stem te laten horen in Den Haag! Een unieke gebeurtenis! Ben je erbij? Kom ook! Samen maken we het verschil.

Tijdens de demonstratie op het Plein, georganiseerd door de boerenorganisatie Netwerk Grondig, overhandigen we een manifest aan Kamerleden.

Praktische informatie

Wanneer: 6 oktober van 13 tot 14 uur
Waar: Plein in Den Haag
Aanmelden: team.voedsel@milieudefensie.nl
zie ook: http://www.netwerkgrondig.nl/Home/
http://www.nporadio1.nl/de-ochtend/onderwerpen/374725-nederland-produceert-te-veel-mest

Melk, koffie en thee zijn aanwezig, neem je eigen lunch mee. Zorg dat de trein in Den Haag CS uiterlijk 12:50 uur aankomt, zodat je om 13:00 uur op het Plein kunt zijn.

Een reiskostenvergoeding is mogelijk, vermeld in je email als je hiervan gebruik wilt maken.