Debat imago veehouderij

Wie verprutst het imago van de veehouderij? En wie geeft het een nieuw jasje?

FrieslandCampina promoot koeien in de wei om het imago van de melkveehouderij hoog te houden (lees meer). De actiegroep Ongehoord breekt in bij veehouders om in hun stallen illegaal te filmen hoe daar “dierenleed” plaatsvindt (lees meer). De discussie over intensivering van de landbouw wordt nu ook in kranten en op nationale tv vertoond (lees meer). Iedereen lijkt wel een mening te hebben over hoe het verder moet met de nederlandse veehouderij. Vaak leidt dit tot het wijzen met de vinger naar anderen als verantwoordelijke. In het eerste deel van deze debatavond kan dat in: Wie verprutst het imago van de nederlandse veehouderij?

Het tweede deel van de avond is meer constructief van aard. We beginnen met de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd veehouderij van de toekomst, met een korte toelichting op waarom het ontwerp van de winnaars zo gewaardeerd wordt. De prijsutreiking wordt gedaan door Martin Scholten (directeur van de Animal Sciences Group). Daarna gaat het debat voort, over de nederlandse veehouderij en haar imago en positie in de maatschappij, waarbij we iedereen aan willen moedigen om verantwoordelijkheid te nemen in: Wie geeft het een nieuw jasje?

Met Fons Goselink (Provincie Gelderland), Jeroen Thijssen (schrijft over voedsel in Trouw), Henk de Lange (vooruitstrevend varkenshouder), en Floris van den Berg (docent milieufilosofie en veehouderij criticus). Debatleiding is in handen van Nick Schoemaker.

Laat je stem horen: luisteren is onmisbaar, discussiëren is nodig!

wat: lagerhuisdebat
wanneer: donderdag 11 oktober om 19:00 u koffie en expositie van de ontwerpwedstrijd
waar: Impulse, Stippeneng 2 in Wageningen, gebouw 115
door: Social Eveningcie van Studievereniging “De Veetelers” en Stichting Boerengroep