Het Nederlandse Landbouwbeleid: Wat ging er mis?

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 20/11/2019
19:30 - 21:00

Location
C0214, FORUM, WUR campus

Categories


Het Nederlandse landbouwbeleid staat hevig onder discussie. De kranten staan vol met verhalen, meningen en visie’s van boeren, politici, wetenschappers en burgers. Veel mensen zijn het er over eens dat de huidige situatie ingewikkeld is en dat er in het verleden fouten zijn gemaakt.
Op 4 december gaan we graag in discussie over hoe het nu verder moet (https://www.facebook.com/events/475263993405870/)
Maar om een geïnformeerde discussie mogelijk te maken, willen we eerst graag kijken naar hoe we hoe op dit punt terecht zijn gekomen. Wat ging er mis? Hadden de boerenprotesten voorkomen kunnen worden?

Wij duiken op deze avond graag de geschiedenis in met Frits van der Schans. Frits is een boerenzoon, opgegroeid op een gemengd bedrijf. Inmiddels werkt hij voor CLM, een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van landbouw, voedsel, natuur en milieu. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld overheden, bedrijven, boeren en maatschappelijke organisaties.

Frits werkt onder andere mee aan projecten met betrekking tot de veehouderij zoals stimulering van koeien in de wei, verminderen van hinder op de omgeving (ammoniak, geur, fijnstof, broeikasgassen) en bevorderen van duurzame melk-, vlees-en eierproductie.

Dankzij Frits zijn ervaring en contact met verschillende spelers kan hij een genuanceerd beeld kan geven van de situatie.

Hopelijk zien we je dan!

Groetjes,

De Boerengroep