Januari 22: BioJong op de BioBeurs

Ben je jong, idealistisch en jeuken je handen om de toekomstige landbouw vorm te geven? Gaan de huidige landbouwproblemen je aan ‘t hart? Gooi je graag je enthousiasme in de strijd om te werken aan duurzame landbouw? Dat hebben wij nou ook! Daarom hebben wij ons verenigt onder de noemer ‘BioJong’, speciaal voor de BioBeurs, donderdag 22 januari 2014 in Zwolle. Een viertal organisaties en initiatieven met maar 1 wens: de toekomst van de landbouw vorm te geven. Kom ook!

We geven 3 workshops:
11.45 – 12.45 uur BD Jong
In deze ‘DWDD’ setting zullen drie innovatieve BD boeren aan de kaak gesteld worden om hun succesgeheim te onthullen. Ze worden geïnterviewd op interactieve wijze met het publiek door jongeren van BD Jong en de vereniging ‘Toekomstboeren’.

13.00 – 14.00 Farmers Future Movement, in samenwerking met de Farm Experience Internship
Verschillende initiatieven met het thema nieuwe/jonge duurzame boeren komen samen in de Future Farmers Movement – een nieuw initiatief dat doelt op het inspireren van toekomstige en jonge boeren en ook de uitwisseling van ervaringen & kennis mogelijk wil maken.
FFM vertoont eerst 4 korte films van “Future Farmers in the Spotlight” over jonge duurzame boeren in Europa. Daarna het inspirerende voorbeeld van Farm Experience Internship waarbij studenten zelf agroecologische (praktijk)kennis hebben ingevoerd op de Wageningen Universiteit. Doe mee in deze nieuwe beweging!

14:45 – 16.00 “Als je droombaan ‘Boer is”: interactieve workshop, in samenwerking met Inspringtheater
In deze interactieve workshop zal Stef het publiek meenemen in zijn droom: hij gaat bio-boer worden! Maar er is ook onzekerheid, een onwelwillende verpachter, geen afzetgarantie bij de bio-winkel en tegenstand van gangbare boeren. De moed zakt Stef in de schoenen… Herkenbaar? Draag dan bij met jouw ervaring of nieuwsgierigheid om samen met de andere workshopdeelnemers te kijken hoe je het beste kan omgaan met deze situaties. Al spelend proberen de acteurs van het Inspringtheater de aangedragen oplossingen uit. Werkt het? Kom kijken!
www.inspringtheater.nl

Kom langs, laat je inspireren, wordt actief, krijg de landbouwkriebels, leer, verbaas en ervaar tijdens onze workshops donderdagmiddag 22 januari op de BioBeurs.

 

 

Datum: Donderdag 22 januari
Locatie: IJsselhallen in Zwolle (Rieteweg 4)
Kosten: Waarschijnlijk gratis voor studenten. Mail voor vrijkaartjes naar st.boerengroep@wur.nl

 

3 meiden uit hemmen