l’Hiver Dernier

! French and Dutch speakers beware: win free tickets! De tien eerste reageerders krijgen een vrijkaartje voor deze film voor de vrijdag! Les premiers dix personnes qui nous envient un e-mail gagnent un ticket pour le venredi!!

Er zijn niet alleen oude koppige boeren op het Franse platteland, maar ook jonge, blijkt uit John Shanks imposant gefotografeerde drama over een jongeman die het opneemt tegen de elementen. Johann is een koppige jonge veeboer in afgelegen streek in Frankrijk die weigert zijn manier van werken aan te passen aan de eisen van de moderne tijd. ‘Dit land heeft me zo veel gegeven’, verklaart Johann, die de traditie van zijn vader en diens voorvaderen voortzet. Hij voelt zich sterk verbonden met de aarde, de dieren en de andere inwoners van deze kleine gemeenschap. Af en toe slaapt hij bij een vriendin, en soms zoekt hij zijn zus op die in een inrichting verblijft. Hij is zo sterk geworteld dat hij als enige van de boerencoöperatie weigert mee te buigen met de economische tegenwind. Maar als de winter nadert, zal een nieuwe tragedie zijn laatste houvast wegslaan en Johann tot een radicale keus dwingen.
Debuterend filmmaker John Shank (1977) staat in de schaduw van giganten. De debuutfilm van de in Amerika geboren en in België woonachtige Shank werd gedraaid in de woeste natuur van het landschap van de Midi-Pyrénées in Frankrijk en echoot de cinema van artfilm-meesters als Terrence Malick, Bruno Dumont en Béla Tarr. Met mooie muziek van het Antwerpse Die Anarchistische Abendunterhaltung. (FFR/FK)

What: French Movie by John Shank, France, 2011. 130 minutes
Where: Movie-W Wageningen
Language:
French, with Dutch subtitles
When: Friday November 16 at 8:30pm, Saturday November 17 at 7:00pm, Tuesday November 20 at 8:30pm