oktober 7: Bodem uit Balans!

De grond, de bodem; de basis van ons voedsel. Jaarlijks gaat circa 10 miljoen hectare bodem verloren, voor niets. De reden? Nutriënten uit de bodem worden door planten opgenomen in ons voedsel, zoals in bananen, koffie, rijst en alle andere producten. Wij verslepen deze over de hele wereld, van A naar B, maar… de nutriënten worden niet teruggebracht van B naar A…Het gevolg van onze wereldwijde handel in voedsel is dat nutriënten zich ophopen in Westerse landen en verdwijnen in de tropische landen, met uiteindelijk bodemdegradatie tot gevolg. De bodem in die landen wordt minder vruchtbaar en verliest haar productiewaarde. Doen wij niets, dan worden oogsten minder, verliezen gemeenschappen hun inkomsten en wordt hier in Nederland het eten duurder.

Alterra Wageningen UR en Stichting Boerengroep Wageningen vragen met ‘Nutrilicious’ aandacht voor dit wereldprobleem. Wil jij meer weten? Bezoek ons op dinsdag 7 oktober van 10.00 – 16.00 uur in de binnenstad van Arnhem, waar we het winkelend publiek laten zien wat ‘nutriënten’ zijn en wat het belang is van een goede nutriëntenbalans.

Deze Call to Action is onderdeel van een reeks acties die door heel Nederland plaatsvindt van 1 t/m 15 oktober. Kijk voor meer informatie op www.oneworld.nl/wereldvoedseldag. De Call to Action wordt mede mogelijk gemaakt door OneWorld, FoodGuerilla en het Ministerie van Economische Zaken.