Verslag optreden Inspringtheater New Agri 13/03/2012

New Agri 13/03

“Ik weet wat je hebt! Tegenwoordigheid van Geest!”

Riepen Boer Johan en zijn vriendin, Oma en zusje Hanneke in koor uit. Zij hadden net ontdekt waarom hun zus Gerrie zich zo onrustig gedroeg. Dolf pakte zijn trompet, speelde een paar noten en riep: “Dames en heren, dit is het Inspringtheater!”

De deelnemers aan de bijeenkomst van New Agri glimlachten en klapten. Ze bevonden zich in boerderij De Kribbe en er stond hen een lange dag voor de boeg, vol toespraken van  boeren en onderzoekers die aan dezelfde ziekte als Gerrie leden, namelijk Tegenwoordigheid van Geest.  Het doel van de bijeenkomst was om mensen die zich bezig houden met nieuwe mogelijkheden in de landbouw met elkaar te verbinden. Onder andere werd verteld over de duurzame manier van leven van de Amish, de waarde van kleinschaligheid, de toekomst van onze bodems,  en de stap in de richting van duurzaamheid die NUTRECO heeft gezet.

Na de sprekers kondigden wij de borrel aan met onze Voedselmachine. Komkommers, plastic vissen, en broodjes werden op mechanische en ritmische wijze door deze menselijke machine verwerkt om tenslotte bij Selma aan te komen die het resultaat proefde. Pas toen er gekleurde kauwgomballen door de machine kwamen rollen had dit een effect op Selma. Ze leefde op, liep naar het publiek en deelde kaartjes uit met de magische woorden van de bijeenkomst,  zoals Efficientie, Creativiteit en Uitwisseling.

Het diner bestond uit drie gangen die ieder aan een tafel naar keuze opgegeten konden worden. Iedere tafel had een onderwerp, dat de tafelgenoten gingen bespreken. Zelf heb ik  tijdens de soep gehoord hoe een stadsboer in Rotterdam grootschalig probeerde te produceren om educatieve activiteiten te kunnen financieren, tijdens de quiche en salade heb ik gehoord hoeveel adellijk land er nog is in Nederland, en tijdens de boerenvla heb ik met een stedenbouwkundige overlegd wie opdrachtgever zou kunnen zijn voor het ontwikkelen van stadstuinen.

Volgens mij was het een leuke dag, met goede acts van het Inspingtheater, net iets te veel sprekers, en heel lekker eten!

Lisse